Balkongsäsong!

I den lägenhet vi bor i nu, har vi vår första balkong. Både jag och sambon är visserligen båda två uppvuxna i hus med trädgård, men ingen av oss har haft balkong i våra egna bostäder. Nu har vi som sagt det, och båda två tycker det ska bli skojskoj att inreda den. Vi började lite smått idag, och sambon min fick ett helt gäng pelargoner av mig i födelsedagspresent som vi nu har planerat i våra nyinköpta blomlådor från Granit. Vi ska även lägga i någon form av trätrall på balkonggolvet så det blir lite mysigare att gå på det barfota i sommarvärmen som är på väg.


Det gick väl så där.

Det mer regelbundna bloggandet gick så där. Men jag kommer att blogga lite då och då när lusten faller in.

 

Här är i alla fall en bild på hur det blev i hallen. Jag har nu målat om ramen till den gamla spegeln. Den är idag vit som ni kan se. Vi har även framkallat några av alla de bilder vi tänker ha uppe på nära och kära. Ramar kan vara dyrt, speciellt när man vill ha många, så vi gör lite i taget.

 

Nu ska jag iväg och gå på bio med mamman min, som finns med på två av korten ovan. Vi ska se "Crash of the Titans" (om jag minns namnet rätt återstå att se när jag har biljetten i handen).


Awesome!


Inredningsideér och svartvita fotografier

Jag och sambon har som tidigare nämnt precis flyttat till större lägenhet, vilket innebär mer plats för inredning och nya ideér. Vi tittade innan flytten genom några inredningsmagasin för att finna några nya sätt att möblera och "pimpa" vår lägenhet. Vi har hittills anammat en av många ideér till vår hall, då vi har målat en av väggarna mörkgrå (råkade bli lite mörkare än planerat men blev bra ändå) och ska ha vita detaljer såsom ramar och möbler, eller snarare möbel för så stor hall har vi inte att det får plats flera stycken.

När vi var på IKEA i fredags köpte vi möbeln nedan, och har därmed kommit en bit på vägen. Jag ska även köpa vit färg och måla om ramen på spegeln som finns med på bilden (vilket jag gjorde i samband med förra inredningsidén i förra lägenheten, då svart). Vi har även köpt ramar där vi ska rama in lite olika fotografier på våra familjemedlemmar, som vi just nu arbetar med att välja ut. Vi var hos mina föräldrar på påskmiddag igår och letade genom massa fotografier som vi snodde med oss och ska välja ut ett par stycken som ska upp på väggen bredvid spegeln som även den ska upp.


To be continued...

Google's definition av påsk:


Godis. Ska inte påsken handla om Jesus enligt regelboken? Påsk är egentligen inget speciellt för mig. Kvällen bjuder dock på middag hos föräldrarna. Och mat är ju gott. Allt borde handla om mat, av den simpla anledningen att det är så jävla gott.

Dags att skärpa sig eller?

Har fått ett par tillsägningar att jag borde uppdatera lite oftare på denna webplats. Får se hur många uppdateringar jag lyckas göra innan inspiration rinner ur kroppen min och tiden inte räcker.

Dagsläget är som sådant, att jag har fått fast tjänst på det jobb jag har vikarierat på det senaste året, hela min arbetsgrupp har bytts ut då nya äventyr väntar mina gamla kollegor och så har jag ny adress. Många förändringar på kort tid, men mestadels är det roligt. Tråkigt att inte jobba med personerna jag börjat tycka mycket om, men roligt att lära känna nya människor och se på sitt arbete på ett annat sätt. Ny adress var det också ja. Jag och sambon min har fått en större lägenhet (plus 20 kvadrat typ) samt ett första handskontrakt som inte har ordet "studentbostad" skrivet någonstans. Här kan vi bo så länge vi sköter oss, och vill. Den är så fin så fin, och igår var vi på IKEA för att införskaffa de sista för att möblemanget ska kännas komplett. Man åker ju inte till IKEA och kommer hem med endast det som står på listan. Såklart kom vi hem med ett antal papperskassar med lite diverse småprylar i.

Så får väl ta och anordna någon form av kalas i mitt nya boende. Uppdaterar er om detta senare.

RSS 2.0